MINDRACE Learn โš”๏ธ Play free

Letter Series

8 questions ยท EasyMediumHard

Letter series move through the alphabet by a fixed jump or a pattern of jumps. Turn letters into positions and it becomes a number series.

๐Ÿ’ก Quick tricks

  1. Memorise the positions: E = 5, J = 10, O = 15, T = 20, Y = 25.
  2. C, F, I, L moves forward 3 each time, so the next letter is O.
  3. Some series use two letters moving in opposite directions.
8 questions

๐ŸŽฏ Try it yourself

Tap an answer. You'll see if it's right, and why. Easy ones come first.

  1. Q1Easy

    What comes next: O, Q, S, U, W, ?

    Show answer

    Answer: A. Y

    ๐Ÿ’ก Each letter moves forward 2 place(s) in the alphabet.

  2. Q2Easy

    What comes next: L, M, N, O, P, ?

    Show answer

    Answer: C. Q

    ๐Ÿ’ก Each letter moves forward 1 place(s) in the alphabet.

  3. Q3Easy

    What comes next: C, F, I, L, O, ?

    Show answer

    Answer: D. R

    ๐Ÿ’ก Each letter moves forward 3 place(s) in the alphabet.

  4. Q4Medium

    What comes next: D, H, L, P, T, ?

    Show answer

    Answer: C. X

    ๐Ÿ’ก Each letter moves forward 4 place(s) in the alphabet.

  1. Q5Medium

    What comes next: W, T, Q, N, K, ?

    Show answer

    Answer: B. H

    ๐Ÿ’ก Each letter moves back 3 place(s) in the alphabet.

  2. Q6Medium

    What comes next: T, R, P, N, L, ?

    Show answer

    Answer: D. J

    ๐Ÿ’ก Each letter moves back 2 place(s) in the alphabet.

  3. Q7Hard

    What comes next: FU, GT, HS, IR, ?

    Show answer

    Answer: B. JQ

    ๐Ÿ’ก The first letter moves forward from A, the second moves backward from Z.

  4. Q8Hard

    What comes next: DW, EV, FU, GT, ?

    Show answer

    Answer: B. HS

    ๐Ÿ’ก The first letter moves forward from A, the second moves backward from Z.

Think you're fast?

Practised letter series? Race another player live: 10 questions, 90 seconds, one winner.

โš”๏ธ Play a 1v1, free